geslaagd concours in Lier

geslaagd concours in Lier

Afgelopen weekend stond de eerste internationale concours op het programma voor onze paarden. Voor sommige was dit een weerzien van het gekende niveau maar voor andere was het hun 1e ervaring.

Fortune R Z was de eerste 2 dagen niet echt onder de indruk en liep telkens foutloos bij de 5 jarige paarden en sprong hij fantastisch. Na een rumourige nacht met weinig rust viel de finaledag een beetje tegen door een lichte vermoeidheid. Ook dat moeten ze leren op concours. 

Voor de 6-jarige Be my Valentine Z was het een eerste kennismaking met de nieuwe hoogte en 3 dagen wedstrijd na elkaar. Telkens liet hij zien dat hij over vermogen, souplesse en inzet beschikt al was hij af en toe onder de indruk van het gebeuren. We waren enorm tevreden met zijn prestaties.

Bij de 7-jarige kwam Qelana Z aan de start. En zij liet zien dat ze klaar is om op dit niveau goede prestaties neer te zetten wat zij dit weekend ook deed. WIj hopen haar klaar te stomen voor het BK 7-jarige paarden.

Onze dekhangst Chacco me Biolley toont zich in bloedvrom. Nadat hij vorige week 3e werd in 1m40 in de GOLD te Lier, werd hij 14e in de kwalificatie op 1m45 en eindigde hij foutloos in de grote prijs. Hij werd uiteindelijk 20e wat een zeer goed resultaat is gezien er heel wat 5* ruiters aanwezig waren.