Volle broer Taj Mahal duurste veulen op Equestrian veiling

Volle broer Taj Mahal duurste veulen op Equestrian veiling

Afgelopen weekend werd tijdens de Beker van België voor jonge springpaarden de eerste live en online veiling van Equestrian-Auctions.Com op Belgische bodem georganiseerd. In deze editie in Wuustwezel kroonde El Patrone RWH EQ Z (Emerald) zich tot veilingtopper. Voor 40.000 euro werd het veulen naar Zwitserland verkocht.

Er was heel wat animo tijdens deze live veiling. "We zijn blij dat El Patrone RWH EQ Z een nieuwe thuis zal vinden in Zwitersland. De kopers zijn nieuwe klanten die het veulen hebben gekocht met het oog op een sportieve toekomst."

Emerald leverde ook de tweede hoogste prijs. Egina Flip van het Dingeshof, een merrieveulen uit de volle zus van de gekeurde hengst, Gin Flip De Muze verhuist naar Duitsland voor 38.000 euro.  Talou's Dame Z, een 11-jarige rechtstreekse dochter van Judy-Ann Melchior's, Grand Dame Z blijft in België voor 32.000 euro.

In totaal werden er 27 veulens verkocht waarbij er gemiddeld 17.000 euro per veulen werd betaald. "We zijn blij dat het grote merendeel van de paarden een nieuwe thuis heeft gevonden en dat voor een realistische prijs! Het stemt ons heel tevreden over de toekomst van de Belgische fokkerij." klinkt het.